THE FAREWELL

The Farewell vertelt het verhaal van Billie, een jonge Amerikaanse vrouw met Chinese roots. Wanneer ze plots telefoon krijgt dat haar grootmoeder in zeer slechte gezondheid verkeert, verandert alles. Lulu Wang regisseert een mooie en integere film, die gebaseerd is op haar eigen leven. Een verhaal over afscheid nemen, emoties en het spanningsveld tussen verschillende culturen.

The Farewell neemt je mee op de emotionele ontdekkingstocht van Billie en haar familie. Er wordt gelachen en gehuild, maar wat betekenen al deze emoties? En zijn ze ook oprecht?

De rode draad die doorheen The Farewell loopt, is ongetwijfeld de verscheidenheid aan verschillen tussen de Westerse en Oosterse cultuur. Heel specifiek zoomt de film in op de tegenstrijdige visie op doodgaan en afscheid nemen. Billlie werd dan wel geboren in China, maar groeide op met (andere) Westerse waarden, normen en gewoontes. Het feit dat haar ouders niet staan te springen om haar mee te nemen naar China is veelzeggend. Zou Billie de aanpak van haar familie wel kunnen begrijpen? Zal ze meedoen met de georganiseerde leugen? Of verklapt ze het geheim aan haar oma?

Veel hedendaagse films zijn gebaseerd op waargebeurde feiten. Maar hoe goed een fictief verhaal ook kan zijn, de realiteit is vaak nog straffer. En dat is bij The Farewell niet anders. De film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Of beter, een waargebeurde leugen. Ontdek hier het verhaal achter het verhaal.

Lulu Wang brengt haar eigen verhaal naar het witte doek met de nodige symboliek. Al nagedacht over de dualiteit van het trouwfeest of de rol van de vogels?

Elke goede film heeft ook altijd een paar leuke weetjes, maar bij The Farewell zijn het er best wel een aantal. Hoe waargebeurd is het hele verhaal? En wat als de échte Nai Nai naar de film kijkt?

Bekijk de trailer

Bekijk hier de trailer van The Farewell, de film waarmee Lulu Wang de deur opent voor een beloftevolle carrière als jonge cineaste.

 

Zou deze trailer jou of jouw vrienden kunnen overtuigen om de film te gaan bekijken in de bioscoop? Hoezo?

Nu je de film gezien hebt: zou je hem aanraden aan jouw vrienden of familie? Waarom wel/niet?

MOOOV geeft het woord aan een jong redactieteam, de young critics. Onder begeleiding van eindredacteur Ivo De Kock schrijven ze over de nieuwste wereldfilmreleases in Vlaanderen. Lees hier wat Alexander De Man jou graag wil meegeven over The Farewell.