CHUSKIT (2018)

Chuskit is een vrolijk meisje dat bijna naar de lagere school mag. Daar heeft ze, samen met haar vriendinnen, heel veel zin in. Maar wanneer ze tijdens een wandeltocht in een kuil valt, raakt ze verlamd. Vanaf dat moment ziet het leven van Chuskit er helemaal anders uit. Ze blijft dagen op haar kamer, waar opa haar gezelschap houdt. Buitenspelen kan niet meer en naar school gaan ook niet, want het pad naar school ligt vol rotsen. Chuskit wordt er heel ongelukkig van. Haar opa vindt dat zij niet moet zeuren en dat ze zich bij haar lot moet neerleggen. Maar opgeven staat niet in het woordenboek van Chuskit!

Screenshot 2019-08-02 at 13.33.39.png

Chuskit woont in Ladakh. Dat is een provincie in het noorden van India. In de winter is het er heel erg koud. Kijk maar naar het ijs waarop Chuskit en haar vriendinnen schaatsen. Weet jij welke taal de mensen spreken in Ladakh? 

Waarom hebben deze mensen kaalgeschoren hoofden? Waarom dragen ze lange, rode kleren? En waarom maken ze met zand zo'n mooie tekening? Kom hier alles te weten over lama's, en over het boeddhisme! 

Chuskit wil heel graag naar school. Daar kan ze allerlei nieuwe dingen leren en samen spelen met haar vriendjes. Ga jij graag naar school? Waarom wel of niet? 

Chuskit is een vrolijk meisje. Maar dan gebeuren er dingen die haar erg droevig maken. Wat maakt jou droevig? En wat maakt jou vrolijk? 

Sonam werd geboren met een verlamming. Ze kon niet naar school, omdat ze met haar rolstoel niet over de rotsblokken in de weg kon rijden. Het verhaal van CHUSKIT is op haar gebaseerd! Kom er hier meer over te weten. 

Vond je het leuk om met de hele klas naar een film te gaan kijken? Was dat anders dan thuis film kijken? Wat was er anders? Wat vind je leuker? Waarom?