VROLIJK EN DROEVIG

Chuskit is een vrolijk meisje. Maar dan gebeuren er dingen die haar erg droevig maken. Wat maakt jou droevig? En wat maakt jou vrolijk? 

VROLIJK

In het begin van de film is Chuskit een vrolijk meisje. Tijdens het eten springt ze recht, zingt ze een liedje en danst ze. Herken jij het liedje dat ze zingt? Kan jij het ook zo goed zingen?

BOOS

Soms is Chuskit boos. Ze verliest snel haar geduld, zeggen de dorpelingen. Kan jij ook zo boos kijken? Waar word jij dan boos van? En wat doe je als je boos bent? 

KOPPIG

Maar ook opa kan heel koppig zijn. Wie vind jij het koppigst? Opa of Chuskit? Ben jij soms koppig? Waarom dan? 

DROEVIG

Wanneer opa Chuskit naar het klooster wil sturen is Chuskit niet langer boos. Nu is ze alleen maar droevig. Want ze wil het liefst van al bij haar familie blijven. Ze beslist nooit meer over school te praten en alles te doen wat opa haar zegt te doen. Opa ziet hoe droevig ze is, en hij wordt er zelf een beetje droevig van. Hij wil Chuskit opnieuw vrolijk maken. 

SAMENWERKEN

Aan het einde van de film werkt iedereen samen om de wegen beter te maken en om een brug te maken over de rivier. Maakt dat de mensen vrolijk? Waarom zijn ze blij? Heb jij ooit samen met anderen iets gemaakt? Is dat fijn om te doen? 

TERUG VROLIJK

Dankzij Chuskit heeft het dorp nu mooie wegen en een brug. Mocht zij niet in de put zijn gevallen in het begin van de film, dan lag het dorp nog altijd vol met keien. 

HOBBY'S

Net zoals iedereen heeft ook Chuskit hobby's. Ze houdt vooral van tekenen. Wanneer ze blij is tekent ze, en wanneer ze droevig is ook. Wat zijn jouw hobby's? Maken die je ook blij wanneer je droevig bent?