WAARGEBEURD

Sonam werd geboren met een verlamming. Ze kon niet naar school, omdat ze met haar rolstoel niet over de rotsblokken in de weg kon rijden. Het verhaal van CHUSKIT is op haar gebaseerd! Kom er hier meer over te weten. 

SONAM

Dit is Sonam Spalzes. Net zoals Chuskit woont ze in Ladakh, in de bergen. Ze werd geboren met een verlamming. Daarom kon ze niet naar school. Sociaal werkers die haar dorp in de bergen bezochten spraken met haar. Ze zei hoe graag ze naar school wilde. De sociaal werkers riepen alle mensen van het dorp samen en vroegen hen of ze wilden meehelpen met de wegen vlak te maken en met een brug over de rivier te bouwen. Dat deden ze, en toen Sonam negen jaar was, kon ze zelf met haar rolstoel naar school rijden. 

DROOM

Het was Sonams droom om naar school te kunnen gaan. Dankzij hulpzame mensen kon ze haar droom waarmaken. Heb jij ook een grote droom? Denk je dat die met de hulp van anderen ooit zou kunnen uitkomen? Of heb jij ooit iemand geholpen met het waarmaken van zijn of haar droom?

PRIYA

Dit is Priya Ramasubban, de regisseur van CHUSKIT. Een regisseur is iemand die een film maakt. De zus van Priya heeft het meisje Sonam geholpen naar school te gaan. Zo is Priya het verhaal van Sonam te weten gekomen. Priya droomde er zelf al heel lang van een film te maken. En toen heeft ze CHUSKIT gemaakt. Zo is haar droom uitgekomen! 

MENSEN MET EEN BEPERKING

CHUSKIT gaat natuurlijk over een meisje met een beperking: Chuskit kan niet wandelen. Dat is een beperking. Maar ook achter de schermen hebben er mensen met een beperking meegeholpen. Want een film maken, daarvoor heb je heel veel mensen nodig. Er moet iemand zijn die filmt, het geluid opneemt, kostuums maakt, kookt, rijdt met auto's met al het materiaal, enz. Priya, de regisseur van CHUSKIT, wilde zo veel mogelijk samenwerken met mensen met een beperking. Want door samen te werken kan je mooie dingen maken!