KUESSIPAN

KUESSIPAN, naar de roman van de Canadese schrijfster Naomi Fontaine, volgt twee meisjes die opgroeien als vriendinnen in een Innugemeenschap in Québec. Mikuan komt uit een liefdevol gezin. Ze gaat een mooie carrière buiten haar geboortestad tegemoet. Shaniss zit opgezadeld met de brokstukken van een ongelukkige jeugd. Ze hebben elkaar beloofd altijd bij elkaar te blijven, wat er ook gebeurt, maar naarmate ze ouder worden, komen de verschillen naar boven drijven. Shaniss voelt meer afstand als Mikuan verliefd wordt op een jongen uit de stad.

Wie zijn de Innu?

Mikuan en Shaniss wonen in een Innugemeenschap. Maar wie zijn de Innu nu juist? En wat betekent het precies om een Innu te zijn? 

Hoe gaat het met de Innu?

Het leven van de Innu is tegenwoordig niet altijd een pretje. Ze zijn immers vaak het slachtoffer van racisme en discriminatie. Ze wonen bovendien in armzalige reservaten en velen zoeken ontsnapping in verdovende middelen.

KUESSIPAN - het boek

Wist je dat KUESSIPAN een boekverfilming is? En niet zomaar een boek, een gedichtenbundel! Ontdek meer over de schrijfster, de titel en de moeilijke omzetting van woord naar beeld.

KUESSIPAN - de filmproductie

Ontdek meer over de intentie van de filmmaker, de zoektocht naar cast & crew en het proces om de film in te blikken.