MALA JUNTA (2016)

Tano is een rebellerende tiener uit Santiago de Chile en wanneer iemand hem betrapt op stelen moet hij bij zijn vader gaan wonen in Zuid-Chili. Hij heeft zijn vader al in geen jaren gezien en voelt er niets voor om plots een leven vol discipline te moeten leiden. Hij ontmoet Cheo, een verlegen jongen die gepest wordt op school vanwege zijn Indiaanse afkomst. Wanneer er in het dorp een Mapuche-leider wordt vermoord moeten Tano en Cheo samenwerken om hun gewelddadige omgeving te trotseren.

1113983.jpg

CHILI EN DE MAPUCHE

Wie weet Chili te vinden op de wereldkaart? En wat is het verhaal achter de Mapuche, de inheemse groep waartoe Cheo en zijn familie behoren? Hier kom je er meer over te weten. 

THEMA'S

MALA JUNTA gaat over veel dingen tegelijkertijd: vriendschap, familie, pesterijen, racisme, ... Welk thema sprak jou het meest aan in deze film? Hier vind je alvast inspiratie. 

MAKERS

Dit is Claudia Huaiquimilla, de regisseuse van MALA JUNTA. Waarom heeft zij deze film gemaakt? En met wie? En heeft ze nog andere films gemaakt? Hier vind je er alles over! 

MUZIEK

 

Veel muziek in MALA JUNTA is traditionele muziek van de Mapuche. Hier zie je Daniela Millaleo aan het werk. Helemaal aan het einde van de film, bij de eindgeneriek, kon je dit lied horen. Hoe zou je deze muziek omschrijven? Waarom denk je gebruikt de regisseur muziek als deze aan het einde van de film?

TRAILER

 

Wat vind jij van de trailer van MALA JUNTA? Geeft hij je zin om de film (opnieuw) te bekijken? Waarom (niet)? Als jij een trailer zou maken, welke beelden zou je dan gebruiken en welke zeker niet? 

MALA JUNTA OP FACEBOOK

Volg al het nieuws over MALA JUNTA op de Facebookpagina!

AWARDS

Claudia Huaiquillima, de regisseuse van MALA JUNTA, dacht op een bepaald moment dat ze haar film nooit zou kunnen afmaken, omdat het budget niet groot genoeg was. Maar ondertussen heeft MALA JUNTA op filmfestivals wereldwijd al 29 awards gewonnen! Op zeven festivals won ze de prijs van het publiek. Zou jij MALA JUNTA ook een prijs geven? Welke prijs dan? Waarom (niet)?

MEER FILMS UIT CHILI

Chileense cinema is de laatste jaren erg populair geworden in de hele wereld. Benieuwd uit welke film deze still komt? Klik dan hier!