ROCKS

De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

Elke film behoort tot een specifiek genre. Maar is ROCKS nu een film voor jongeren of toch gewoon een dramafilm voor alle leeftijden? Geen makkelijke keuze. Wat wel zeker is, is dat ROCKS een echte coming-of-age-film is. Say what?

Een schouder om op uit te huilen, iemand die naast je staat,… Het centrale thema van deze film is duidelijk: er is altijd wel iemand die je kan helpen. Ontdek hoe ROCKS er op verschillende manieren in slaagt een inkijk te geven in de leefwereld van jonge tienermeisjes.

ROCKS is een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in de wereldstad Londen. Niet alleen het verhaal blijft bij, ook de manier waarop de film tot stand kwam, is opmerkelijk. Ontdek hier waarom the making of minstens even interessant is als de film zelf.

We leven in een maatschappij die continu evolueert. Films die 20 jaar geleden gemaakt zijn, zijn vaak geen realistische weerspiegeling meer van onze huidige samenleving. De wereld is veranderd en is diverser dan ooit. Ook in ROCKS zien we een divers beeld van onze samenleving.

De trailer

Bekijk hier de trailer van ROCKS. Geeft hij je zin om de film te bekijken of vind je dat hij al teveel verklapt?

Over elke film valt er heel wat te vertellen. Soms gaat het over maatschappelijke thema’s, soms over leuke weetjes. Ook bij ROCKS is dit niet anders. Ontdek hier enkele boeiende weetjes.