THAT NIGHT'S TRAIN

De 5-jarige Banafsheh en haar oma zitten op de nachttrein terug naar huis. Ze brachten een bezoek aan het graf van de moeder van Banafsheh. Op de trein ontmoeten ze een leerkracht die op weg is naar het dorp waar ze lesgeeft. Het klikt meteen tussen de leerkracht en Banafsheh en de leerkracht belooft aan het meisje dat ze haar zal bellen om een keertje af te spreken. Vanaf dat moment wijkt Banafsheh niet meer van de telefoon. Het beloofde telefoontje lijkt niet te komen en Banafsheh verliest stilaan alle hoop.

Terwijl Banafsheh thuis wacht op een telefoontje, werkt de lerares samen met haar leerlingen aan een verhaal over een jonge meisje en haar familie. Maar wat is nu echt en wat niet? Hoe bedenk je een verhaal samen met anderen zonder er ruzie over te maken?

Banafsheh heeft haar moeder nooit gekend en toch mist ze haar heel erg. Wanneer ze de lerares op de trein ontmoet, ziet ze in haar een nieuwe mama. Ze hoopt zelfs dat haar vader verliefd wordt op de lerares want ook haar vader en haar grootvader missen de moeder van Banafsheh nog steeds. Iemand missen, kan heel erg pijn doen.

De film speelt zich af in Iran. Iran is een heel groot land waar een aantal dingen heel anders zijn dan wij ze kennen. Toch zijn er ook heel wat gelijkenissen tussen het leven en de mensen in Iran en het leven hier.

In het boek van de lerares komt een oude man voor die een klein ventje leert hoe hij een kikker, vogels en bootjes kan vouwen van papier. Deze vouwkunst wordt origami genoemd en is ontstaan in Japan.

 

Waarom denk je dat die oude man en dat kleine ventje een plaats krijgen in het boek van de lerares?

 

Willen jullie ook echte vouwkunstenaars worden? Ga dan snel verder naar de volgende pagina!

Bekijk hier de trailer van That Night's Train van regisseur Hamidreza Ghotbi.

Wat vind jij van de trailer? Geeft hij je zin om de film te bekijken? Hoezo?