Twee zusjes

Heerlijk om een zusje te hebben! Dat vinden deze twee zusjes toch. Ondanks de ups en downs blijven ze elkaar altijd trouw. Want met een zusje heb je een vriendje voor het leven! 

Een zusje of broertje

Niets is heerlijker dan een broertje of zusje waar je altijd op kan rekenen. Het is niet altijd gemakkelijk om een zusje of broertje te hebben, maar je hebt wel altijd iemand om mee te spelen.

 

Heeft er iemand van jullie ook een zusje of broertje? Spelen jullie soms samen? Wat spelen jullie dan?

Als je geen zusje of broertje hebt, met wie speel je dan? Heb je misschien een leuk vriendje, of een buurmeisje? Of misschien een huisdier? Vertel er alles over! 

Elkaar helpen

Een broer of zus is er altijd om jou te helpen.

 

Wie van jullie moet zijn broer of zus vaak helpen?

 

Het kan soms ook zijn dat je je broer en zus niet moet helpen, maar je mama of papa of je oma of opa.

 

Als je iemand moet helpen, wat moet je dan doen? Moet je soms helpen bij je thuis? Wat moet je dan doen? Misschien moet je soms helpen met opruimen?

Delen

Soms wil je liever even alleen zijn en dat is helemaal oké. Altijd al je speelgoed moeten delen is niet even fijn. Maar toch is delen belangrijk, want zo maak je iedereen gelukkig.

In de rolstoel

Opeens zit één van de twee zusjes in een rolstoel.. Dat is moeilijk voor de grote zus, want haar zusje kan plots niet meer hetzelfde als haar.

 

Kent iemand van jullie iemand in een rolstoel? Kan de persoon dezelfde dingen als jou? Wat is er verschillend tussen jullie twee? Help je hem of haar als er hulp nodig is?