how to blow up a pipeline productie

De film 'How to blow up a pipeline' is gebaseerd op het gelijknamige boek van Andreas Malm. In het boek is de auteur van mening dat, indien nodig, sabotage en destructieve acties ondernomen mogen worden als zelfverdediging tegen de gevaren van de klimaatcrisis. Verder vond de film ook inspiratie bij waargebeurde, soortgelijke incidenten en hebben de producenten verschillende klimaatactivisten geïnterviewd om een beter beeld te krijgen van hun drijfveren, motivatie en instelling.

De volledige productieperiode van de film bedroeg 19 maanden. We beginnen te tellen vanaf het moment dat het concrete idee is ontstaan tot aan de première. Dat is al bij al nog vrij snel. De film is zo snel mogelijk tot stand gebracht om de actuele problemen rond de klimaatcrisis te benadrukken en hierop in te spelen. Hierdoor was de cast ook al samengesteld nog voor het script zelfs helemaal af was. Het budget is onbekend maar we spreken van een small budget film.

Er waren slechts 22 draaidagen. De meeste vonden plaats in New Mexico, maar daarnaast is er ook in North Dakota en Californië gefilmd. Alles is op 16mm gedraaid. Het duurde 6 maanden om de hele film te monteren.