How to blow up a pipeline: audio

De unieke soundtrack in de film is gecomponeerd door Gavin Brivik. Hij ging te werk met samples uit de woestijn waar de film gedraaid werd. Eén van de belangrijkste samples is het kloppen of drummen op de metalen pijpleiding, die later gebruikt werd in de intro van de film en ook doorheen de hele film verschillende malen terugkomt. De koude en harde klanken gaan mooi samen met de eenzaamheid die de woestijn uitstraalt. Er werd in de film ook veel gebruik gemaakt van synthesizer.

De sound design is uitgevoerd door Michael Odmark. Dit is een groot en belangrijk onderdeel van films, en dat wordt hier nogmaals bewezen. Vooral bij het gebruik van gereedschap of tools komt de sterke sound design duidelijk naar boven. Alle klanken zijn heel helder opgenomen. Ook bij de explosies heeft de sound designer z'n werk goed gedaan. Een ander onderdeel waar veel aandacht aan werd besteed, is het geluid van olie die door de pijpleiding loopt. Deze klank komt meermaals terug in de film.

De soundtrack helpt heel goed bij het opbouwen van de nodige spanning. Bij het aftellen naar de grote explosie is dit voor de kijker enorm voelbaar. Er zijn hiernaast nog enkele ontploffingen in de film, en telkens komt de spannende, aftellende soundtrack terug.

Kunnen jullie de schuingedrukte en onderlijnde woorden in de tekst eens uitleggen?