Een slokkie kikker

Het is een warme dag in het dierenrijk en kikker heeft dorst. Kikker besluit op pad te gaan met zijn rietje en al het water op te drinken, behalve dat van de zee want dat is vies en zout. De andere dieren vinden het niet leuk dat kikker al het water wil opdrinken... Ontdek mee hoe ze samenwerken om het water terug te krijgen. 

Zoveel dorst!

De gulzige kikker heeft AL het water opgedronken. Maar de andere dieren hebben ook dorst. Voor hen is er niets meer over. 

 

Hoe krijgen ze dat water terug? Weten jullie een manier om het water uit de kikker te krijgen? Of hebben jullie een idee om de andere dieren ook water te geven?

Alle diertjes moeten samenwerken om het water terug te krijgen. Alleen zo kan het lukken. 

 

Werken jullie veel samen in de klas? Wat doen jullie dan samen?

OPDRACHT samenwerken

Leg grote stukken karton (‘drijfbladeren’) op de grond. Zolang de muziek speelt, zwemmen de kikkers (leden) tussen de drijfbladeren door. Als de muziek stopt, moeten ze zo snel mogelijk op een drijfblad gaan staan.

Elke ronde wordt er een drijfblad weggenomen en moeten de kikkers dus met meer tegelijk op een blad staan. Ze moeten elkaar helpen om iedereen op het droge te krijgen.

 

Tip: de drijfbladeren kunnen ook vervangen worden door hoepels. 

Wat als het warm is?

Kikker heeft het heel warm en dus heeft hij dorst. Hij begint alles op te drinken met als gevolg dat de andere diertjes niets meer hebben.

 

Hebben jullie het in de zomer soms ook zo warm? Wat doen jullie tegen de warmte? Gaan jullie zwemmen in het zwembad of de zee zoals olifant een bad wou nemen? Of eten jullie een ijsje zoals leeuw water wou drinken? Wat zou je nog tegen de warmte kunnen doen?