ZU WEIT WEG

Ben is 11 jaar en de ster van zijn voetbalteam. Zijn leven verandert grondig wanneer alle mensen moeten verhuizen, omdat het dorp platgegooid wordt voor bruinkoolontginning. De eerste dag op zijn nieuwe school en in zijn nieuwe voetbalclub lopen niet zoals Ben had gehoopt. Plots is hij namelijk niet meer de populaire jongen; vrienden maken lijkt er niet in te zitten en het vertrouwde plekje krijgen als spits in de voetbalploeg kan hij ook al op zijn buik schrijven. Wanneer Tareq in zijn klas en voetbalteam terechtkomt, vindt Ben in hem onverwachts een zielsverwant. Tareq heeft het net als Ben moeilijk. Hij komt immers uit Syrië, waar hij zijn familie en vrienden moest achterlaten. Tijdens zijn vlucht werd hij daarbovenop nog gescheiden van zijn oudere broer. Tareq hoopt zijn broer snel terug te vinden, maar heeft geen idee hoe. Dan komt Ben met een geniaal idee…

Actie, vriendschap en hoop: drie ingrediënten die van ‘Zu weit weg’ een topper maken voor de hele familie. Regisseuse Winkenstette aarzelt niet om het jonge publiek thema’s als migratie, globale veranderingen en de ontginning van bruinkool voor te schotelen.

Syrië

Tareq is gevlucht voor de burgeroorlog in zijn thuisland Syrië. Zijn nieuwe vriend Ben weet echter helemaal niets over Syrië. Wat weet jij over het land? Ontdek hier meer!

Duitsland

Duitsland is ons buurland. Toch weten we weinig over het Duitsland dat we leren kennen in ZU WEIT WEG, met spookdorpen en bruinkoolmijnen. Ga hier op ontdekkingsreis.

Teamsport

ZU WEIT WEG is een film over voetbal, maar het is toch meer dan dat. Voetbal wordt gebruikt als symbool om belangrijke thema's aan te kaarten. Lees hier dewelke.

Filmproductie

Lees hier meer over de titel, de regisseur, de kindacteurs, de trailer, de poster en de filmprijzen van ZU WEIT WEG.