MICA

Mica is 11 jaar en verkoopt plastic tassen in de straten en op de markt. Naar school gaan zit er niet in. Zijn vader is ziek en kan niet werken, dus Mica is de kostwinner in huis. Omdat zijn handeltje in plastic tassen niet voldoende opbrengt, beslissen zijn ouders dat Mica met een oude vriend van hen mee moet om te werken in Casablanca. De jongen moet er helpen bij het onderhouden van de terreinen van een tennisclub voor rijkeluiskinderen. Al snel komt het tot een conflict en Mica gaat op de vuist met de jongens omdat ze hem uitdagen en vernederen. De situatie verandert echter volledig wanneer er een nieuwe tennisjuf arriveert. Zij vindt dat Mica veel talent heeft.

Mica woont en werkt in zijn geboorteland Marokko. Toch wil hij, net als vele Marokkanen, graag een leven in Europa. Ken jij mensen van Marokko? Of ben jij (of je familie) zelf van Marokko? Wat weet je allemaal over dat land?

Mica moet gaan werken zodat hij geld kan verdienen voor zijn familie. Zijn vader is namelijk erg ziek. Mica tuiniert en wast auto's om zijn familie te onderhouden. Wat zouden jullie allemaal doen voor je familie?

Mica ontdekt dat hij talent heeft voor tennis. Toch twijfelt hij of hij wil blijven tennissen. Doen jullie aan sport? Wat zijn jullie talenten?

Vogels spelen een bijzondere rol in de film MICA. In het begin van de film zien we hoe Mica naar een wolk kijkt die de vorm aanneemt van een vogel. Ook later in de film duiken er verschillende vogels op - soms in kooitjes, soms niet. Wat symboliseren al die vogels volgens jou? Waarom wou de filmmaker zoveel vogels in zijn film, denk je?

Ken jij iets van vogels? Klik op bovenstaande link om het uit te vogelen! Ga op internet zoeken naar het juiste antwoord.