IN HET BOS

Pranay en Amrita moeten ergens wonen. Ze komen terecht in een groot, donker bos. Gelukkig komen ze een bus tegen. Zou jij kunnen overleven in een bos? 

IN HET BOS

Zou jij in een groot bos durven wonen, zoals Pranay en Amrita? Waar zou jij gaan wonen? En wat zou je eten? 

Pranay en Amrita kwamen gelukkig een bus tegen in het bos. Daar konden ze in wonen. Maar stel nu dat je in een bos komt waar er geen bus is. Bartel van Ketnet laat ons zien hoe je het toch gezellig kan maken!

HONGER

Amrita en haar twee broers beginnen honger te krijgen. Daarom zet Pranay een val op om konijnen te vangen. Vangt hij een konijn? En eten ze het daarna op?

ETEN

Nee, het konijntje eten ze niet op! Dat vinden ze zielig. In de plaats daarvan gaat Pranay op zoek naar planten die ze kunnen eten. Hij graaft naar wortels. In het echte leven mag je nooit zomaar planten uit de natuur opeten. Er zijn veel giftige planten waar je van kan sterven. Opletten dus! 

VUILE RAMEN

Je ouders vinden het vast niet fijn wanneer jij de ramen vuil maakt. Maar Pranay en Amrita proberen de ramen van de bus net zo vuil mogelijk te maken! Waarom doen ze dat? 

WATERLEIDING

Wat is Pranay een aardige broer! Hij heeft een waterleiding gemaakt. Want vorige keer was Amrita uitgeschoven op de natte keien. De waterleiding maakt hij met bamboe, want bamboe is hol vanbinnen. 

DOUCHE

Ze kunnen zelfs een douche nemen aan de bus! 

Natuurlijk horen kindjes zoals Pranay en Amrita geen klusjes te doen. Ze moeten naar school, waar ze dingen kunnen leren. Net zoals jullie. Wist je dat er in de hele wereld miljoenen kinderen niet naar school gaan en wel werken? Doe jij soms klusjes? Maar toch niet de hele dag lang!