Hemelse muziek

Hoe klinkt een stad die 6 jaar lang getroffen wordt door geweld? Hoe klinkt de stilte voor een raketaanval? De geboorte van een kind? Hoop? Componiste Nainita Desai maakte voor FOR SAMA een ongelofelijk straffe soundtrack.

Nainita Desai

Nainita Desai heeft Indiase ouders, maar werd geboren en opgevoed in het multiculturele Londen. Haar brede muzikale opvoeding zorgde ervoor dat ze zowel de sitar, piano, gitaar, tabla en viool kan bespelen én kan zingen. Een manusje-van-alles dus. Als geluidsontwerper begon Nainita haar carrière met speelfilms voor bekende regisseurs als Bertolucci (Little Buddha) en Werner Herzog (Lessons of Darkness). Maar ook popmuziek was haar niet vreemd. Zo werkte ze samen met Tori Amos en Peter Gabriel. Nainita's roots liggen dan wel in de wereldmuziek, toch zorgt haar open geest ervoor dat er heel wat diverse projecten op haar bureau liggen. Nainita gaat bij het maken van haar partituren op zoek naar geluiden en stemmen die minder vaak gehoord worden... 

 

Is Nainita een logische keuze om de muziek voor een film als FOR SAMA te maken? Waarom vind je dat?

Luister op Spotify

Twintig pakkende nummers, 52 minuten lang. Dat is de soundtrack van FOR SAMA. Beluister de volledige playlist op Spotify.

Review

"Ondanks de rauwe en dramatisch beelden van de film, is de soundtrack van componist Nainita Desai steeds terughoudend en ingetogen. Ze benadrukt met haar muziek subtielere thema's als uithoudingsvermogen en empathie, terwijl ze tegelijk een sprankeltje van hoop en liefde laat horen, zelfs te midden van tragedie." Aldus The Guardian over de muziek van FOR SAMA.

 

Wat vind jij van de muziek? Is die jou opgevallen of bijgebleven? Wat betekent dit denk je?