GELOOF

Amrita en Pranay zijn heel bang van de priester. Ze zeggen dat de priester hun broertje zal opeten. En dat hij wil dat ze hun goden vergeten. Amrita en Pranay geloven in vele goden. Dat is omdat ze boeddhisten zijn. Heb jij ook een geloof? 

PRIESTERS

Priesters, wat een enge mensen! Ze eten baby's op! Tenminste, dat is wat Pranay en Amrita denken. Is de priester echt een enge man?

KERKHOF

Dus dit is de plaats waar de priester elke dag heen wandelt! Pranay begrijpt het niet zo goed. Misschien weet jij wel waarom al die kruisjes daar staan? 

BOEDDHA

In het land van Pranay en Amrita zijn de meeste mensen boeddhisten. Ze geloven in Boeddha en in nog duizenden andere goden. Boeddha zit meestal te mediteren. Met een glimlach op zijn gezicht en met de benen over elkaar geslagen. Kan jij mediteren zoals Boeddha? 

KLOOSTER

De jongens waarmee Pranay voetbalt wonen in een klooster. In het klooster moet je rode, lange kleren dragen. Ook scheren ze je al je haren af en je krijgt er enkel vegetarisch eten. In het klooster leren de jongens alles over Boeddha en de goden. 

VLAGGETJES

Pranay loopt langs grote witte vlaggen. Die vlaggen staan vol gebeden. In de wind wapperen de gebeden de bergen in. Zo horen de goden de gebeden en beschermen ze de mensen! Beschermen de goden ook Pranay en Amrita?

GEEN VLEES ETEN

Pranay legt uit aan zijn kleine broertje dat ze het konijn niet mogen opeten. Mensen die in Boeddha geloven eten nooit vlees. Ze mogen geen dieren doden. Want Boeddha zegt dat de dieren vrienden zijn van de mensen. Heb jij dieren die jouw vriend zijn?