EEN STREEPJE MEER

De een heeft een streepje meer, de ander heeft er helemaal geen of valt op door zijn kleurtje. Dat betekent niet dat je geen bijzondere dingen kunt doen. Je ontdekt het allemaal in deze charmante kortfilmcompilatie voor kleuters. Zo maak je kennis met mollige Penny, die ook wil kunnen duiken, zoals het slanke meisje boven op de duikplank… En zie je daar die witte kraai? Hij mag nooit meedoen met de zwarte kraaien. Ze luisteren zelfs niet naar hem… Ook een kleine draak heeft het niet makkelijk. Want hij kan het nooit halen van de twee grote draken. Of toch wel?

Het blonde meisje kan zo goed duiken dat iedereen haar applaus geeft. Dat wil Penny ook! Krijgt ze applaus? 

Eén van de baby-kraaien is een witte kraai! De meeste kraaien zijn zwart, en dus is witte kraai een buitenbeentje. Dat maakt hem een beetje triest, maar dan trekt hij uit op avontuur. En wat ontdekt hij daar? 

Het kleine draakje moet het opnemen tegen twee grote draken. Zou het hem lukken vuurwerk te maken? 

Het tijgertje voelt zich niet goed in zijn vel. Omdat hij geen strepen heeft, zoals alle andere tijgers. Hij gaat op avonturentocht, en wat gebeurt er dan? 

EEN STREEPJE MEER?

De ene heeft een streepje meer, de andere een streepje minder. Of helemaal geen strepen. Het is niet altijd makkelijk om anders te zijn. Voel jij je soms anders dan de anderen? Waarom is dat? 

UITLACHEN

Penny in het zwembad, de witte kraai, het Chinese draakje en het tijgertje zonder streepjes... allemaal hebben ze één iets gemeen. Ze zien er allemaal wat anders uit dan de anderen. En daarom worden ze soms ook uitgelachen. Sommigen worden zelfs gepest. Vind jij pesten oké? Wordt er in jouw klas of op jouw school ook gepest? 

SLECHTERIK?

In veel films die je ziet op televisie is er een slechterik. Ken jij een echte slechterik uit een film? Waren er in deze vier korte filmpjes ook slechteriken? Of waren de slechteriken uiteindelijk toch niet zo heel slecht? Kunnen slechteriken dan goed worden?