Een no-nonsense documentaire

Geen bekende acteurs, geen grootschalig productiebudget en geen special effects. Toch is FOR SAMA een van dé meest spraakmakende films van het jaar. Het is een no-nonsense documentaire over een jonge vrouw, zwanger én in de frontlinie van de revolutie.

Een universeel verhaal

FOR SAMA is een must-see voor iedereen: mannen en vrouwen, jong en oud, vaders en moeders, zonen en dochters. Het verhaal van Waad is zo universeel dat het niemand onberoerd laat.

 

Wat raakte jou het meest? Waarom?

Harde realiteit

De kijker blijft niet gespaard en wordt geconfronteerd met een andere realiteit. Deze filmclip toont dat zeer duidelijk aan. 

 

Wat vind jij van deze no-nonsense aanpak? Was je hierop voorbereid? Wat heb je eruit geleerd? Ga je de film aanraden aan anderen? Waarom wel/niet?

Geen special effects

De kracht van de stilte, de impact van een bombardement. Alles wordt vastgelegd met een simpele camera. Geen trucjes, geen special effects.

 

Welke bombardementen laten bij jou de grootste indruk na? Deze uit FOR SAMA of die uit een Hollywood actiefilm? Kan jij je inbeelden wat het moet zijn om jaren in zo'n situatie te leven? Hoe zou jij hiermee omgaan? Zou jij blijven of vluchten?

Hoop

FOR SAMA schetst een donker beeld van het leven in Aleppo. Maar ondanks alles, wordt er ook gelachen. Er is hoop en men denkt aan de toekomst.

Een eigen tuin, een beetje sneeuw en een positieve zwangerschapstest brengen hoop voor Waad en Hamza.

 

Begrijp jij dat de twee ondanks alles ook gelukkig kunnen zijn? Hoe belangrijk zijn die positieve momenten in het leven?