Cinema Rex

Hoewel Mouize en Ranin mekaar nog maar net leerden kennen, mogen ze van hun ouders geen vrienden zijn. Waarom dat zo is, begrijpen ze niet.

Jeruzalem

Mouize en Ranin wonen allebei Jeruzalem. Mouize en zijn ouders zijn joods terwijl Ranin en haar ouders moslim zijn. Daardoor mogen ze geen vrienden zijn van mekaar. In deze video leren jullie hoe dat komt.

 

Wat vind jij: is het moeilijk om vriend of vriendin te zijn met iemand die niet of andersgelovig is? Maakt dat voor jou een verschil? Hoezo?

Heel veel verschillende mensen

Niemand is hetzelfde. Zelfs jouw broer of zus is niet helemaal zoals jij.

Sommige mensen vinden het lastig als iemand heel erg van hen verschilt; omdat ze een andere huidskleur hebben, een andere taal spreken, in een andere god geloven, een beperking hebben of een andere mening.

 

Wie is jouw beste vriend of vriendin? Wat vind jij zo leuk aan hem of haar?

Heb je ook een vriend of vriendin die heel erg van jou verschilt? Waarin verschillen jullie? Waarin gelijken jullie op mekaar?

 

Naar de cinema

Mouize en Ranin gaan allebei naar de cinema. De vader van Mouize werkt er terwijl Ranin met haar mama naar de film komt kijken.

 

Ga jij ook wel eens naar de cinema met jouw mama of papa? Vind je dat leuker dan thuis films kijken op tv of op de computer? Hoezo?

 

Weet je nog hoe de cinema van Mouize en Ranin eruit zag? Leek hij op de cinema waar jij bent geweest? Wat heb je herkend en wat was er helemaal anders?

Verkleden

Mouize en Ranin kijken niet alleen naar een film. Ze verkleden zich en dromen dat ze zelf mee spelen in de film.

 

Kan je nog een soort film opnoemen waarin ze meespeelden?

 

Spelen jullie wel eens een film na? Welke film is dat dan?

Als jij mocht mee werken aan een film: bij welke film zou je dan willen helpen? Waarom?

Wat zou je dan willen doen? De hoofdrol spelen? De camera vast houden? De regisseur zijn? Zorgen dat alle acteurs hun verkleedkleren aan hebben en geschminkt zijn?