SUPA MODO (2018)

“Superhelden sterven niet!” Dat is waar de vrolijke, 9-jarige Jo en haar ziekenhuisvrienden van overtuigd zijn. Jo is al een tijdje ziek en fantaseert er elke dag flink op los over de helden uit haar lievelingsfilms. De muren van haar ziekenhuiskamer hangen vol met filmposters. In haar dromen is Jo zelf ‘Supa Modo’, een held die kan vliegen. Op een dag krijgen de moeder van Jo en zus Mwix echter slecht nieuws: Jo zal niet meer beter worden. Om nog zoveel mogelijk tijd met haar te kunnen doorbrengen, beslist de moeder Jo mee naar huis te nemen. Vanaf dan is naar school gaan of buitenspelen er niet meer bij; haar moeder is namelijk bang dat Jo nog zieker wordt. Om haar op te vrolijken bedenkt Mwix stiekem een plan…

Screen Shot 2018-05-25 at 12.24.25.png

Wat maakt een superheld eigenlijk tot een superheld? En Jo, is zij een superheld of doet ze maar alsof? En wat denken de mensen in het dorp daarvan?

Helden sterven niet, daarvan zijn Jo en haar vriendjes in het ziekenhuis overtuigd. Maar is dat wel waar? Wat als de held ziek wordt...?

Jo heet in het echt Stycie Waweru en ze heeft lang haar. Kom hier meer te weten over de mensen die de film gemaakt hebben, en bekijk foto's en filmpjes achter de schermen! 

Jo heeft er altijd al van gedroomd een superheld te worden. Haar zus Mwix en haar vriend Mike toveren haar om in een echte superheldin in een film die ze samen maken! Wat hebben ze allemaal nodig om die film te maken? Op deze pagina kom je in 10 stappen alles te weten over wat je nodig hebt om je eigen film te maken. En nu... aan de slag met je vrienden!

SUPA MODO werd opgenomen in het dorpje Kabuku. Wie weet als eerste te zeggen in welk land Kabuku ligt? En in welk werelddeel ligt dat? Of kon je dat al raden vooraleer je het opzocht op de kaart? Waarom? 

Dit is Maia van Maia & The Big Sky. Zij heeft het liedje geschreven dat je aan het einde van SUPA MODO hoorde. Herinner je je de muziek nog in SUPA MODO? Kom er hier meer over te weten. Klinkt deze muziek anders dan de muziek die je kent van de radio in België? 

Ben je benieuwd naar nieuws over SUPA MODO? Naar nog meer filmpjes en foto's achter de schermen?