THE IDOL (2015)

De Gazastrook in de 21ste eeuw: een plaats van conflict, vernieling en wanhoop, maar voor Mohammed Assaf en zijn zusje Nour hun thuis. Samen met hun beste vrienden Ahmad en Omar spelen ze muziek en dromen ze van grootse dingen. Met torenhoge ambities vertrouwt Nour op Mohammed zijn stem. Ze is er rotsvast van overtuigd dat hem een gigantische zangcarrière staat te wachten, vooral wanneer ze hun eerste kleine successen boeken op bruiloften en kleine straatconcerten. Het leven van de kinderen wordt echter grondig door mekaar geschut wanneer Nour ziek wordt. Dit ontneemt Mohammed de zin om te zingen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan…
 

Met THE IDOL tovert Hany Abu-Assad – die we nog kennen van OMAR – het opmerkelijke, waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf op het grote scherm. Dit keer overtuigt hij met een opgewekte, hoopvolle film die je mee neemt achter de schermen van Arab Idol, het Arabische equivalent van wat wij kennen als ‘Idool’. Een film boordevol muziek die je met zijn knaller van een einde lekker warm maakt van binnen.

Wat is het verschil tussen de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever? Wat is Palestina? Waarom staat er een muur?

De regisseur van THE IDOL is een gepassioneerde man en maakte nog wel meer geweldige films.

Wat een leven! Wat een lef! THE IDOL vertelt het waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf, een jongeman die ondertussen een wereldberoemde ster geworden is. 

Bekijk twee filmposters van THE IDOL en ga op zoek naar de idolen van Mohammed. 

Waarvoor dient een achtervolging in een film? Zijn de kinderen in de film echte filmacteurs of niet? Hoe is het om op te groeien in een oorlog?

Hierboven kan je de trailer van THE IDOL bekijken. Wat vind jij van de trailer? Verklapt hij volgens jou te veel van de film of net te weinig? Welke beelden herinner jij je het best uit de film? Waarom?