DHANAK (2014)

Pari is dol op de filmster Shah Rukh Khan. Elke dag vertelt ze haar blinde broertje Chotu een romantisch verhaal met haar grote held in de hoofdrol. Chotu voelt echter meer voor films met stoere vechtersbazen en droomt ervan om, net zoals vroeger, ooit weer zo’n film te kunnen zien. Pari beloofde hem trouwens ervoor te zorgen dat hij op zijn 9de verjaardag weer gezonde ogen zou hebben. Maar die verjaardag komt er over enkele dagen aan en Pari weet niet hoe ze haar belofte kan nakomen. Hun tante en oom, bij wie de twee kinderen inwonen, lijken alvast niet bereid haar te helpen.

Dan ziet Pari een affiche met haar geliefde filmster en de slogan: ‘Ik laat je weer zien’. Als ze te weten komt dat Shah Rukh Khan ‘amper’ 300 km verderop opnames maakt, is ze vastbesloten hem te ontmoeten. Samen met Chotu knijpt ze er stiekem tussenuit voor een lange tocht.

Deze roadmovie, vol fascinerende personages en sprankelend van humor, vrolijkt ongetwijfeld iedereen op. Houd je vooral niet in om enthousiast mee te klappen en te neuriën met de aanstekelijke muziek. Een sfeermaker van formaat!

Kom samen met de klas alles te weten over DHANAK! We hebben zelfs enkele toffe spelletjes voor jullie!

Ben je een leraar? Hier vind je meer achtergrondinformatie bij de film, die je kan gebruiken in de les.