CLOUDBOY (2017)

De 12-jarige stadsjongen Niilas woont bij zijn vader. Zijn mama Katarina kent hij nauwelijks. Zij is van Sami-origine en woont in Zweden. Zeer tegen zijn zin moet Niilas van zijn vader zijn zomervakantie doorbrengen bij zijn moeder die met haar nieuwe gezin in het Hoge Noorden woont bij de rendierherders. De jongen wordt er met open armen ontvangen en leert meteen zijn halfzus Sunnà en zijn halfbroertje Pontus kennen. Ondanks de warme ontvangst, reageert Niilas heel terughoudend en weigert hij een handje toe te steken ook al heeft zijn familie zijn hulp nodig bij de rendiertrek. De enige die langzaam kan doordringen tot Niilas is Sunnà. Stilaan leert de jongen zijn roots appreciëren.

Screen Shot 2018-04-13 at 18.09.29.png

THEMA'S

Op een dag krijgt Niilas een bijzonder pakje toegestuurd. Waarom wil hij het niet zelf opendoen? En wat zit erin? Is hij blij met het geschenk?

 

In CLOUDBOY wil Niilas helemaal niet naar zijn familie in het hoge noorden. Daarover en over nog veel meer gaat de film. Waarover ging hij voor jou? En voor je klasgenootjes? Op deze pagina vind je inspiratie voor een boeiend gesprek over de film! 

LAPLAND

Binnen de kortste keren komt Niilas terecht in de wildernis. Hij is in het hoge noorden van Europa, in een plaats die Lapland heet. Wat weet jij van Lapland? En van de mensen die daar wonen? Kom er hier meer over te weten! 

GELUID EN ANDERE TECHNIEKEN

Waar Niilas ook gaat en staat, hij heeft altijd zijn geluidsrecorder bij zich. Hij gaat helemaal op in de wereld van geluiden. En ook de kleine Pontus vindt het geweldig! 

 

Bij een film denken we vooral aan camera's, maar wat weinig mensen weten is dat het geluid net zo belangrijk is als de beelden. Op deze pagina vertellen we je er meer over en gaan we dieper in op de techniek van een film maken. Van geluiden en kleuren tot de ervaringen van acteurs en het filmen van gevaarlijke elanden. 

WOLKENJONGEN?

CLOUDBOY, dat betekent letterlijk "Wolkenjongen". Waarom zouden de makers van de film voor die naam hebben gekozen? Vind je het een goede titel? Of zou jij voor een andere titel gekozen hebben? Welke dan?

MEER FILMS!

Wie kent dit meisje met het aapje op haar schouder? Ja, dat is Pippi Langkous! Pippi werd geboren in Zweden, het land waar Sunnà en Pontus wonen. Pippi Langkous was een van de inspiratiebronnen voor de regisseur van CLOUDBOY. Als je CLOUDBOY een goede film vond, dan zal je zeker ook genieten van onze filmtips. Klik gauw deze pagina open! 

WALLPAPERS

Op deze pagina kan je leuke wallpapers downloaden, als achtergrond voor je computerscherm, tablet of smartphone. 

Dit is de trailer van CLOUDBOY. Net zoals een filmposter dient een trailer om mensen nieuwsgierig te maken naar de film. Wanneer je deze trailer bekijkt, krijg je dan zin om de film (opnieuw) te bekijken? Waarom (niet)? Toon de trailer aan je vriendjes en je familieleden die de film nog niet gezien hebben. Zijn ze nu benieuwd naar het verhaal van Niilas? 

FACEBOOK

CLOUDBOY reist de wereld rond, van filmfestival tot filmfestival, waar de film regelmatig in de prijzen valt. Om helemaal up to date te blijven: volg hier de Facebookpagina! En hier vind je de officiële website van de film.