BINTI (2019)

Binti is elf, komt uit Congo en woont met haar vader in een kraakpand. Dat is echter niet te zien in de vlogs die Binti maakt. Daarin vertelt zij aan haar 1 000 volgers vrolijke verhaaltjes en laat zij alleen mooie dingen zien. Op een dag valt de politie het kraakpand binnen en Binti en haar vader, die illegaal in het land zijn, kunnen maar net ontsnappen. Ze vluchten naar een bos, waar ze op de boomhut van Elias botsen. Elias is een beetje een eenzaat, is dol op okapi’s en voert actie om ze te redden. De ondernemende Binti slaagt erin zichzelf uit te nodigen bij Elias thuis. Hoewel dit niet meteen naar zijn zin is, worden de twee al snel vrienden, vooral omdat dit Floris op een afstand weet te houden, de buurman die de moeder van Elias probeert te veroveren.

Binti_Poster.jpg

Binti en haar papa zijn "illegaal" in België. Wat betekent dat? Hoe verandert dat hun leven? En is alles wat er in de film gebeurt ook echt? 

Binti's papa komt uit Congo. Weet jij waar Congo ligt op de wereldkaart? En weet je welke talen de mensen daar spreken? In België wonen er veel mensen uit Congo, zoals Binti en haar papa. Wil je weten hoe dat komt? Klik dan op deze pagina! 

Elias is een echte natuurvriend. Zijn lievelingsdier is de okapi. Wat weet jij allemaal over okapi's? Ken je nog andere bedreigde diersoorten? Waarom zijn deze diersoorten bedreigd? 

FAMILIE

Binti probeert haar papa te koppelen aan de mama van Elias. Waarom doet ze dat? En wat vindt Elias daarvan? Waar zijn de papa van Elias en de mama van Binti? Zijn jouw ouders gescheiden of ken je iemand met gescheiden ouders? Hoe belangrijk is familie voor jou?

Ondanks alle moeilijkheden in haar leven is Binti een vrolijk meisje. Haar vrolijkste kant toont ze in haar vlogs. Wie zijn jouw vloghelden? En heb je ooit zelf al een vlog gemaakt? 

Vond je het leuk om met de hele klas naar een film te gaan kijken? Was dat anders dan thuis film kijken? Wat was er anders? Wat vind je leuker? Waarom?