BIENVENUE A MARLY-GOMONT (2016)

De Congolees Seyolo heeft net zijn diploma geneeskunde behaald en grijpt de kans om op het Franse platteland aan de slag te gaan als huisarts. Hij laat zijn vrouw en kinderen overkomen uit Afrika en neemt zijn intrek in de dokterspraktijk van een dorp dat meer koeien telt dan inwoners. Maar de lokale bevolking moet niets weten van de nieuwe huisarts. Ook het gezin van Seyolo is weinig opgetogen over hun nieuwe stek…

bienvenue-a-marly-gomont.20170227094302.jpg

De dorpelingen vinden het maar een gek idee, een zwarte man als dokter. Zijn kinderen worden gepest op school, omdat ze er anders uitzien. Wat weet jij eigenlijk over racisme? Als jij bij de dorpelingen zou horen, zou jij dan vrienden worden met de kinderen en naar de dokter gaan wanneer je ziek was? 

BIENVENUE A MARLY-GOMONT is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Kamini, een Franse rapper. Hij was de zoon van een Afrikaanse dokter in een klein dorpje in Frankrijk. Hier kom je alles te weten over het waargebeurde verhaal achter de film! 

Dokter Seyolo wil liever niet in Kinshasa wonen en daarom doet hij er alles aan om in Frankrijk te kunnen blijven. Wie weet in welk land Kinshasa ligt? Hoe ver weg van Frankrijk is dat? En waarom wil de dokter niet in zijn geboorteland blijven? 

Plots beginnen de vrienden van Seyolo in de kerk Stille Nacht te zingen. Heb je de andere liedjes in de film ook herkend? 

Vond je BIENVENUE À MARLY-GOMONT een goede film? Heeft hij je iets laten zien waar je nooit eerder aan gedacht had? En je hebt zin in meer zo'n films? Bekijk dan hier onze filmtips! 

NIEUWS

Volg al het nieuws over BIENVENUE À MARLY-GOMONT via de Facebookpagina